Μικρές συμβουλές για απαλά χέρια!

Ο Δεκέμβρης έφτασε και οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα ξεκινούν!

Πιθανότατα ο καθαρισμός, το μαγείρεμα και η συνεχής επαφή με το νερό θα συμβάλουν στη ξηρότητα των χεριών σας. Για αυτό έχουμε κάποιες μικρές συμβουλές για να αποφύγετε το σκάσιμο των χεριών σας και το μανικιούρ σας τις μέρες των γιορτών να είναι τέλειο!

Ενυδατώστε για να αποφύγετε την αφυδάτωση

Τι να κάνετε για να ενυδατώσετε βαθιά τα χέρια σας που είναι σκασμένα και στεγνά; Αξίζει να αποφύγετε την άμεση έκθεση των χεριών σας σε απορρυπαντικά, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνότερα για το πλύσιμο μπάνιου, κουζινών και ακόμη και πιάτων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η χρήση γαντιών μπορεί να είναι χρήσιμη γιατί χάρη σε αυτά, το νερό και τα απορρυπαντικά δεν θα επηρεάσουν την κατάσταση του δέρματός σας. 

Απολέπιση και στεγνά χέρια

Γνωρίζετε ήδη πώς να αποτρέψετε το ξηρό δέρμα των χεριών σας , οπότε τώρα θα μάθετε τι να κάνετε για να τα θρέψετε και να τα ενυδατώσετε. Πρώτα απ 'όλα, στην αρχή αξίζει να κάνετε μια λεπτομερή, απαλή απολέπιση. Χάρη σε αυτήν, θα αφαιρέσετε τη νεκρή επιδερμίδα και θα βοηθήσει στην αναγέννηση του χεριού. Η απολέπιση είναι μια εξαιρετική λύση για την απορρόφηση της κρέμας πιο γρήγορα και βαθύτερα. Δεν χρειάζεται να φοβάστε τα scrub, εάν τα χέρια σας είναι ξηρά.

Πως να το κάνετε? Πάρτε λίγο από το προϊόν και απλώστε το απαλά στην επιφάνεια των χεριών σας. Μπορείτε να το κάνετε με ακριβείς, κυκλικές κινήσεις ή σαν να πλένετε τα χέρια σας. Είναι σημαντικό να μην ασκήσετε μεγάλη δύναμη σε αυτό και να το κάνετε με απαλές κινήσεις. Μετά από ένα ή δύο λεπτά το πολύ, μπορείτε να ξεπλύνετε το προϊόν με νερό.

Βαθιά ενυδάτωση ξηρών χεριών

Ώρα να επαναφέρετε τα στεγνά χέρια σας με προϊόντα περιποίησης. Ας ξεκινήσουμε με την κρέμα . Είναι ένα προϊόν που πρέπει να εφαρμόζεται όσο το δυνατόν συχνότερα, όχι μόνο μετά την απολέπιση αλλά μετά από κάθε επαφή του δέρματος με νερό ή παγετό. Ενυδατώνετε πάντα όταν έχετε χρόνο.΄Ολα τα δραστικά συστατικά θα διεισδύσουν στα ξηρά και αφυδατωμένα χέρια, τα οποία θα βελτιώσουν όχι μόνο την κατάστασή τους, αλλά και την εξωτερική εμφάνιση.

Επίσης, χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας κρέμα χεριών ως θρεπτική μάσκα νύχτας, τότε θα παρατηρήσετε τα μεγαλύτερα αποτελέσματά της. Πριν πάτε για ύπνο, απλώστε ένα παχύ στρώμα του προϊόντος στα χέρια σας και φορέστε βαμβακερά γάντια. Αυτό θα σας επιτρέψει όχι μόνο να μην λεκιάσετε το κρεβάτι, αλλά και να ζεστάνετε τα χέρια σας, κάτι που θα κάνει την κρέμα να διεισδύσει στο δέρμα καλύτερα και να το ενυδατώσει βαθύτερα. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη θεραπεία κάθε μέρα έως ότου επιτύχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Για να τα διατηρήσετε, αρκεί να χρησιμοποιείτε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

Ήρθε η ώρα να λιπάνετε τα ξηρά χέρια

΄Ενα cuticle oil  είναι επίσης ένα προϊόν που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε  τα ξηρά χέρια. Σε αντίθεση με το μανικιούρ, δεν χρειάζεται να το εφαρμόσετε μόνο στην περιοχή γύρω από την επιφάνεια του νυχιού, αλλά και σε ολόκληρα τα χέρια. Χρησιμοποιήστε το τακτικά, όχι απαραίτητα τόσο συχνά όσο την  κρέμα των χεριών, αλλά αξίζει να το κάνετε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Φυσικά, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε  ως αναζωογονητική μάσκα νύχτας. Απλά συνδυάστε μερικές σταγόνες με την αγαπημένη σας κρέμα χεριών και κάντε μασάζ στα χέρια σας όπως περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο. Το λάδι θα μαλακώσει τέλεια και θα λιπαίνει το δέρμα, το οποίο απαιτεί τροφή.

Για να παρατηρήσετε τα αποτελέσματα των παραπάνω προϊόντων, πρέπει να τα εφαρμόσετε συστηματικά και να είστε υπομονετικοί. Λίγες μέρες είναι το απόλυτο ελάχιστο για να παρατηρήσετε μια σημαντική βελτίωση της κατάστασης του δέρματος. 

Εμείς σας συστήνουμε να δοκιμάστε και τα δικά μας προϊόντα που είναι αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση των ξηρών χεριών!

Δείτε τα!


Εκτύπωση   Email